Бетина Жотева крие кратка афера с покойния Чочо Попйорданов, узна Разкрития.

Още в зората на кариерата си Жотева имала бурен романс с обичания актьор, както и краткотраен брак с чейнджаджията Владимир Хаджиев – Кълвача. Чочо обаче навреме усетил за какво става въпрос и се разделил с напористата телевизионерка, която дълго време не можела да прежали изоставянето от красавеца, въпреки че уж се тешала с Кълвача. Успехът й с Чочо Попйорданов бил сравняван с таланта й да води новините по БНТ в зората на 90-те години - тоест, никакъв. Цялата телевизия била в шок от липсата на придихание между думите на шпикерката, а началото на изреченията й с „ъ-ъ-ъ-ъ”, червяло масово колегите й. Жотева обаче била непоклатима на креслото - все пак в БНТ хубавицата попада с протекцията на тогавашния генерален директор Иван Константинов. Той бил впечатлен от всички други нейни данни, с изключение на говорните, но това не му попречило да я постави начело на предаването „Днес”, а по-късно и на емисиите.

Висока, стройна и с дълги крака, наследени от баща си - волейболиста Славчо Жотев, Бетина бързо става красивото лице на БНТ, което успява да я изстреля и в Белград, а сред най-големите й успехи и предизвикателства самата тя признава, че е интервю с Тодор Живков през 1993 г. След това започва кариера като кореспондент на в. „Труд” в Брюксел. Жотева прекарва 5 години там, преди да скочи от трамплина в посока НАТО като медиен консултант и анализатор. Влизането на България в ЕС през 2007 г. разкрива нуждата от добре подготвени медийни експерти, които и да прокарват позициите на страната в Брюксел, и да съдействат на родните медии в разплитането на възлите на европейските механизми.

Човекът обявен да е на правилното място е... Бетина Жотева, която до 2010 г. ща заема позицията на Първи секретар по медийните въпроси към Постоянното представителство на България към ЕС. Неориентиран в началото как да структурира екипа си, вицепремиерът по онова време Симеон Дянков приютява Жотева, която му коства почти всички служители в пресцентъра на министерството с поведението си спрямо тях. Фурията не знае спирка - продължава кариерата си като съветва също така действащият външен министър Екатерина Захариева по времето на служебното правителство на Марин Райков. С второто правителство на ГЕРБ от ноември 2014 г. заема поста говорител на министерството на външните работи, под Даниел Митов, на който остава до май 2016 г., когато бе определена за член на СЕМ от квотата на любителя на прогнозите за времето Плевнелиев.

Източник: Уикенд