Парти след парти, купон след купон, реки от алкохол, шампанско и наркотици. Нищо чудно, че Бен Афлек не издържа и се разведе само след две години брак с Дженифър Лопес. Актьорът, който се бори с алкохолна зависимост от години, призна, че му е било трудно да остане трезвен след раздялата.

"Най-трудно ми беше да остана трезвен около нея. Когато се разделихме най-много ме нарани това, че хората бяха убедени, че ще се пропия. Аз се разделих с жена си, защото животът й постоянно включваше хора, които пият", споделил пред приятели актьорът.

Самият той признава, че е изключително болезнено за него да продължи напред. "Бен има ясни правила — той иска да излиза с трезвеничка. Държи жената да се е излекувала от алкохолна зависимост или да не пие изобщо. Защото самият той се бори да остане трезвен", казват приятели на актьора. "Всеки, който е бил алкохолик знае — най-важно е да останеш трезвен през целия ден. Преди години така унищожих брака си. Знаех, че не съм щастлив, но не можех да оставя децата си. И заспивах с бутилката скоч на дивана. В крайна сметка и двамата с жена ми осъзнахме, че това само ни съсипва и разрушава отношенията ни още повече", казва още актьорът.