Барън Тръмп порасна. Синът на Доналд и Мелания вече е тийнейджър на 16 години и всички с интерес следят какво се случва с него. Дори и в Белия дом, Барън беше обект на много клюки и коментари, а Мелания ревностно пазеше сина си далеч от обществото. Особено след като редките му появи пред пресата предизвикваха истерия почти толкова голяма, колкото и тази около родителите му.

Впечатление на всички правеше, че Барън никога не се усмихна пред камерите. Мелания неведнъж е споделяла, че съпругът й не се интересува особено от сина си, но това не е проблем за нея. Тя беше напълно съгласна детето й да бъде показвано пред камерите в шоупрограмите на Доналд, пред Опра, или когато искат да демонстрират, че са щастливо семейство. Но извън тези прояви, животът на Барън далеч не е обикновен.

В "Тръмп тауър" в Ню Йорк синът на бившия президент разполага с цял етаж за рисуване и забавления. Ходи в частно училище, където таксите са по 45 000 долара на година, а с баща си се среща веднъж или два пъти седмично за игра на голф и вечеря в частния му клуб. Отношение, което Мелания напълно одобрява. "Съпругът ми не сменя памперси, не чете приказки за лека нощ, но аз съм напълно ок с това. Мен ме устройва напълно фактът, че аз трябваше да сменям памперсите и да се грижа за сина си. Срещите им също са един чудесен начин за общуване между тях", казва Мелания.

Интересите и приятелствата на сина й остават пълна загадка, като самата първа дама намеква, че Барън повечето време прекарва сам или заобиколен от родителите й. След напускането на Белия дом, тя почти не го е показвала пред обществото, като самата Челси Клинтън се застъпи за момчето. "Дайте шанс на Барън да бъде нормално дете и тийнейджър. Като дете, което е пораснало в Белия дом знам колко е трудно и без медиите постоянно да те тормозят", казва дъщерята на Хилари и Бил Клинтън.

Интересна подробност е, че независимо от безбройните скандали и отсъствия свързани с Тръмп, Мелания нито веднъж не е помислила за развод с него. "Тя прекрасно знае, че това ще се отрази на сина й. Колкото и дисфункционално семейство да са, те са успели да се устроят така. Да не забравяме, че Барън е и наследник на Тръмп, а семейното състояние далеч не е за пренебрегване. Затова и разводът никога не е бил на дневен ред в този брак, въпреки призивите за него. Мелания е твърде прагматична и отдадена на детето си, за да си позволи подобна загуба", коментират запознати.