Служителката от БНБ Мариела Драганова влезе в „Шампионската лига“ на „Стани богат“

Служителката на БНБ Мариела Драганова направи блестяща игра и си тръгна от предаването „Стани богат“ с 20 000 лева. С печалбата вероятно тя ще сбъдне мечтата си да пътува до Австралия, както обяви по време на играта.

Банкерката изкара късмет на въпроса кой е основател на групата „Брейзън Абът“ с музиканти на Дийп Пърпъл и Юръп през 1994 г. Отговорите бяха: Иван Лечев, Димитър Ковачев-Фънки, Митко Щерев и Николо Коцев.

Мариела каза, че знае по нещичко за Лечев, Фънки и Щерев, но само за Николо Коцев не е чувала. Тя обаче предположи, че групата вероятно е създадена в чужбина и маркира Николо Коцев. Това се оказа и верният отговор, който сформира групата във Финландия през 1994 г.

Участничката имаше късмет и при следващия въпрос за 20 000 лева. Тя трябваше да отговори на въпроса кой художник се е родил в пожар, умрял е в асансьор и рисува сам себе си летящ в част от картините си.

Отговорите бяха: Матис, Шагал, Дали и Пикасо.

Участничката, която нямаше вече жокери, заяви, че ще рискува с Шагал. Което се и оказа правилният отговор.

Последва въпрос за 30 000 лева. Той гласеше кой е автор на романа „Хубавият жълт Дунав“.

Отговорите бяха: Дикенс, Хемингуей, Верн и Толстой.

Тук Мариела се отказа от играта, за да запази 20-те си бона. Извън играта тя маркира Хемингуей, но сгреши, тъй като се оказа Верн – роман, дописван посмъртно от сина му.

Така Мариела Драганова, около 50-годишна дама, показа на редица нафукани млади хора как се играе с ерудиция и интуиция, а не само с неподплатено самочувствие, което осигурява обикновено 500 лева печалба от играта.

Банкерка грабна 20 бона от „Стани богат“
Мариела Драганова ще осъществи мечтата си да пътува до Австралия