Ново движение, тръгващо именно от нашата страна, ще трябва да спаси хората във все по- деградиращия западен свят и все по-незачитащия човешките права Изток, убедена е тя.

 

В деня на Славянската писменост и култура 24 май, когато почитаме паметта на Светите братя Кирил и Методий, българката, приета на лична аудиенция от Папа Франциск заради мащабната си филантропска дейност и безграничното си човеколюбие Габриела Кирова, ни дава повод да се обърнем навътре към себе си, да осъзнаем приноса на родината ни към глобалната култура и да осъзнаем колко много поводи за национална гордост и самочувствие притежаваме.

 

Габриела Кирова се превърна в център на внимание на редица влиятелни чуждестранни медии с усилията си да подобри имиджа на България по света. Участвайки в многобройни благотворителни инициативи, нашата сънародничка от години провежда множество срещи с представители на световния политически и бизнес елит.

 

Тя е родом от Перник, но житейският й път я отвежда в Лондон. Високо образована, мотивирана и възпитана в духа на традиционно патриархално българско семейство, Кирова е съосновател на организация, чиято основна цел е да създаде възможности за равно участие на жените в политиката.

 

Във видеоканала “Истина БГ” тя споделя своите очаквания за предстоящите изпитания пред човечеството (включително и за едно предупреждение, отправено наскоро от Мишел и Барак Обама за кибер атака с невиждани последици) и вижданията си как българският народ обединен може да възкръсне след настоящата криза чрез силата на Духа, чрез която да станем светъл пример за целия свят.

 

“България ще бъде духовният и просветен център на Европа и света! Ново духовно движение, тръгващо именно от нашата страна, ще трябва да спаси хората във все по- деградиращия западен свят и все по-незачитащия човешките права Изток”, убедена е Кирова.

Тя с болка споделя наблюденията си, че Европа в момента е ранена. “Аз виждам как в Западна Европа хората са много по-лесно контролируеми, отколкото в България. От друга страна множеството неволи, през които е преминала България в исторически план кара хората да се обръщат към Бог. Ето защо тази духовност ще бъде причина ако се зароди някакво ново движение в световен план, то да води началото си именно от нашата страна. В България живеят много духовни, извисени и дори мъдри хора, които са в състояние са изведат страната от кризата, в която се намира тя в момента”, коментира тя пред микрофона на Тео и Ванина, които чрез YouTube канала си “Истина БГ” са се посветили на каузата да пробуждат търсещите души.

 

“Българите в чужбина са най-ценният ни капитал и искрено вярвам, че било заради предстоящи катаклизми в световен мащаб, било по други причини, те ще се завърнат и ще бъдат хората, които ще поведат България по пътя на духовността и просветата. Вярвам, че много от хората, които в момента са на запад, ще искат да се спасят в България”, убедена е Габриела Кирова, която лично се е ангажирала с множество благородни инициативи сред сънародниците ни зад граница. Един от най-актуалните проекти, в който тя участва, е издигането на български православен храм в Лондон под патронажа на Негово Високопреосвещенство Западно - и Средноевропейски митрополит Антоний, принц Кирил Сакскобурготски и посланика на България във Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия - Марин Райков.

 

“Все повече в световен план хората ще трябва да направят избор между духовното и материалното и онези, които искат да бъдат успешни, ще осъзнаят, че трябва да поемат по пътя на духовното”, прогнозира Кирова.

 

Какво още разказва българката, нагърбила се с мисията да пробуди националния ни дух и да издигне имиджа на България по света, гледайте във видеото.