Меган и Хари може да се окажат не само емоционално, но и инстутицонално аут от кралското семейство. Преди три години принцът и принцесата на Съсекс обявиха, че се оттеглят от задълженията си на висши кралски особи и искат да продължат пътя си като независими хора. След серия от скандали, провокационни интервюта и проекти със съмнителен успех, двамата се оказаха в изолация от двореца. И дори нещо повече - парламентът решава бъдещето им в кралското семейство.

На специално заседание, за първи път в историята, депутатите ще решават дали Меган и Хари имат право да останат в кралската фамилия и да се ползват с правата на кралски особи. Проблемът засяга и принц Андрю, чието бъдеще също е под въпрос. 

Официално, дебатите касаят въпроса дали принц Хари и принц Андрю ще продължат да работят като кралски особи и да представят крал Чарлз на обществени събития. Това се случва не само заради скандалите с херцога на Йорк, но и поради факта, че Меган предлага съвети за независимост на жените, на официална вечеря, на която поканата струва по 5000 долара, а Хари получава 100 000 долара, за да обясни на топ предприемачи, че трябва да се развиват самостоятелно. 

По всичко изглежда, че крал Чарлз няма намерение името му да бъде използвано от провинилите се кралски наследници, за да трупат милиони и облаги на негов гръб. И за да не изглежда като злодеят и в тази история, предоставя на парламента да реши бъдещето на някои членове на семейството му.

Ако в камарата на лордовете решат, че принцовете нямат място в кралското семейство, това ще сложи край на амбициите на Меган за политиката, а и не само. За Хари от друга страна ще бъде облекчение, тъй като отдавна твърди, че не желае да се чувства повече принц. Андрю обаче далеч няма да е щастлив, тъй като неговото бъдеще е заложено на карта...