Истински апокалипсис е в Петрич, след като пороят застигна и тях.

Водата е отнесла улици. Стихията се е разразила близо един час след полунощ. Отначало се чул силен гръм, разкриват местните жители, а след това улиците им били отнесени в буквалния смисъл на думата от поройния дъжд.

Най-тежко е състоянието на ул. Пирин в града, отбелязват от общинската администрация и допълват, че на няколко места асфалтът е отнесен и преминаването от там е невъзможно. 
На мястото е изпратена техника, която работи по отстраняване на възникналите проблеми и възстановяване на движението.

От ранни зори на ул. „Кирил и Методий“ в града работят машини. Асфалтът е залят от кал. Движението по въпросната улица е преустановено поради разбираеми причини. 
На всички улици в града, които са били засегнати от поройния дъжд, изсипал се снощи, има служители на общината, които описват щетите. 
Заради застигналото ги снощи бедствие от чешмите в града тече не вода, а кал, жалват се местните жители.

Междувременно по-рано днес стана ясно, че в наводнените села в Карловско влиза тежка техника. Освен нея в разчистването са помагали 20 служители на Автомагистрали и двойно повече служители на тол управлението.
Зам.-министърът на регионалното развитие Захари Христов е категоричен, че държавата е реагирала адекватно. Той няма притеснения и подчерта, че щетите ще бъдат отстранени.
Източник: blitz.bg