Загубата на майка й Ани, е най-тежкият момент в живота на Никол, както и на баща й – легендата в българската спортна гимнастика Красимир Дунев. Рак отнема живота й, а след нейната кончина, Никол слага край на спортната си кариера и потъва в емоционална пропаст. Наложило се дори да приема антидепресанти, изписани й от специалист.

 

Разбира се това веднага се отразило на външния й вид и тутакси качила 10 килограма върху теглото си, при това само в рамките на две седмици. Така и не успяла да се пребори с тях. Към днешна дата тя е развила и тиреоидит на Хашимото, който не може да бъде излекуван. Това е автоимунно заболяване, водещо до промяна в цялостния хормонален статус на организма.

 

Най-често се проявява при силен стрес, който при Никол най-вероятно е предизвикан от смъртта на майка й. Освен това момичето е развило и поликистоза, вероятно под въздействието на хормоналните изменения. Точно тези здравословни проблеми на гимнастичката, която към днешна дата се изявява като треньор, я карат да изглежда по-пухкава от останалите спортисти, участващи в „Игри на волята“.

 

Антидепресанти добавили 10 кг. към теглото на Никол от „Игрите“ в рамките на две седмици

 

Много от зрителите имаха отрицателно отношение към нея и дори я обвиниха в нарушаване на правилата на предаването. Никол бе изпратена в „Чистилището“, където липсват храна, огън и елементарни условия за живот. Именно това направи силно впечатление на зрителите, защото тя не изглеждаше като човек гладувал цял месец.

 

Тома ги накара да се усъмнят, че Дунева си похапва тайно. Много от зрителите дори подчертават, че от продукцията й осигурявали храна след като камерите спрат да снимат и смятат, че е невъзможно някой да издържи толкоз време на глад и молитви. Според думите на Никол по време на престоя й в „Чистилището“ се е сбогувала с цели 8 килограма. Повечето от зрителите обаче не вярват в това, тъй като не виждат разлика във вида й от влизането в „Игрите“ и на излизане.

Източник: Уикенд