Бившата министърка на туризма  от ГЕРБ е собственик на апетитен имот в Созопол

Николина Ангелкова  депутат от ГЕРБ и бивш министър в кабинета на Борисов е една от известните персони, които са се сдобили с атрактивен имот на морето. Тя направила инвестиция от повече от половин милион в лева  в Созопол и имала намерение там да изгради семейна хасиенда. Където фамилията й да почива на спокойствие, а не в пренаселения през лятото курорт.

Самият имот се разпростира на цели 3 декара, а цената му се знае – струва точно 557 412 лева. Земята е вписана в документите земеделска, но статутът й може да бъде сменен и да се строи.

Парцелът изцяло се води на името на Николина Ангелкова, а парите за мащабната инвестиция тя е обявила, че са дошли от банков кредит. Като част от тях са и от роднинско дарение от страна на родителите й. Това се вижда от декларацията, с която ексдепутатката е обявила покупката си пред КПКОНПИ.

В Созопол с имоти са се уредили ред политици, известни личности и богаташи, които имат вили за чудо и приказ. А един от най-влиятелните инвеститори там е Николай Събев, който бе транспортен министър в сваления кабинет Петков. Той е собственик на няколко апартамента и къщи в живописния курорт. През цялото лято „Дедо Еконтий” както го наричат някои разпуска в едната от тях, която сякаш е кацнала на скалата и е снабдена с всякакви екстри.

Отдавна се знае, че олигархът Иво Прокопиев има палат в местността Буджака, а там преди няколко дена бе забелязан да му ходи на гости бившият премиер Кирил Петков. До него пък се е настанил Цветан Василев – банкерът беглец. Чийто палат държи първенство за най-скъп имот и се оценява на 4 млн лева.

Източник: Ретро