Алла Пугачова остана в Русия по-малко от месец. След като примадоната се прибра за началото на училището и феновете й се зарадваха, че се върна, сега отново стана известно, че е напуснала страната и то заедно с Лиза и Хари.

След като Максим Галкин бе признат за чуждестранен агент и то от Мин. на правосъдието на Руската федерация на 16 септември, тя възнегодува и поиска и на нея да бъде даден статут на чуждестранен агент.

Заради всичко това както и започналата мобилизация в Русия примадоната набързо си събра багажа и отведе близнаците си на по-спокойно място в Тел Авив.

От медията, която обяви новината уточниха, че Алла Борисовна е отлетяла с еднопосочен билет, което значи, че няма намерение да се връща.

На 29 септември 73-годишната звезда била забелязана на летище Внуково. Откъдето с частен полет е продължила за Израел.

Тя не остана дори за погребението на близкия с приятел Борис Моисеев, но помогнала със средства за церемонията.

Многобройните й фенове проявиха разбиране към нея и подкрепиха решението й отново да напусне Русия и пишат в социалните медии: „Алла, ти си страхотна, тези, които имат мозък в главите ти се възхищават!”, „Представете си украинските майки, чиито деца са доброволци и защитават страната си от нашествениците  и умират за свободата си!”