Алексей Петров бе убит пред очите на новата си любовница – 48-годишната рехабилитаторка и инструкторка по тенис Мирослава Михайлова. Именно в нейните ръце той издъхва, уцелен фатално в окото от неизвестния килър в сряда по обяд. Към днешна дата жената продължава да се бори за живота си, след като  бе тежко ранена от килъра.

 

Запознати твърдят, че в последните 2 години тя е жената, към която той изпитва романтични чувства. Интимните им отношения не са били тайна за никого от обкръжението им, а Трактора любовно я наричал Мира и казвал, че най-накрая е срещнал жената на живота си.

 

Въпреки това Алексей Петров продължавал да живее на семейни начала с официалната си половинка Ива Павлова. Тя прекрасно знаела за отношенията му с Мирослава Михайлова, но очевидно е била съгласна със заплетената ситуация. Двамата са много обвързани в бизнеса – на нейно име са голяма част от компаниите на Алексей Петров, включително известен дял от застрахователния гигант „Лев Инс”. Ива Павлова е и майка на дъщерята на Трактора – Диляна, която е на 25 години. Любопитно е, че тя няма брак с него. За пред държавата босът е все още женен за първата си любов Мариана.

 

Алексей Петров умря в ръцете на тайна любовница

За Мирослава Михайлова данните са оскъдни, тъй като тя не е интегрирана в бизнеса на Алексей Петров. Била е обаче най-близкият му човек, а според източник на сайта Lupa.bg е било въпрос на време той да заживее с нея. Обещавал й да узаконят отношенията си. Изключително много я ценял и прекарвал времето си предимно с нея. Вечер обаче се връщал в дома си, при официалната си половинка Ива Павлова.

 

48-годишната Мирослава е била една от най-добрите рехабилитаторки в Правителствена болница и треньор по тенис. Именно по тази линия тя се запознала с бившата барета – той ходел на терапии при нея. Впоследствие отношенията им прераснали в по-интимни. Алексей Петров редовно е пътувал с Мира у нас и в чужбина. Всяка седмица правел и разходки с нея в планината, където в сряда по обяд бе застрелян от упор с автомат в окото. Поне два пъти седмично играел и тенис с нея.

 

Както вече бе отбелязано по-горе, бившата барета има дъщеря Диляна, която е на 25 години. Майка на момичето е дългогодишната спътница на Трактора – Ива Павлова, за която допреди години се твърдеше, че върти сериозна част от бизнеса на силовака, включително „Лев Инс” и още десетки търговски дружества. С нея бившата барета живее от края на 90-те години на миналия век.

 

Алексей Петров умря в ръцете на тайна любовница - Снимка 2

Преди да започне връзка с Трактора, Ива Павлова е била любовница на митичния Фатик. Тя идва в София от радомирско село. След като е зарязана от Фатик, Ива се запознава с Алексей, докато ходи на басейна „Спартак”, успява да го впечатли с красота и чар. Трактора е женен за Мариана, с която така и не се развежда, въпреки че живее с изгората си. Причината е прозаична – да не дели имоти и пари с нея. Сега според юристи възниква сериозен проблем – на практика Мариана се явява основен наследник на състоянието на бившата барета, което възлиза на стотици милиони левове.

 

Трактора оценява Ива във всяко отношение и я взима при себе си като касиер. Така тръгва и любовната им история, а по-късно Ива забременява. Дръзката дама напълно влиза под кожата на баретата, още повече като кръщава общото им дете на майката на Алексей Петров.

 

След раждането на дъщеря му, Ива става най-довереният човек на Алексей, той приема безусловно всяка нейна дума. С течение на годините, Ива влиза с твърда ръка в бизнеса на Петров, като проявява учудваща интуиция и успява да спечели много пари, докато той лежи в затвора. Твърдеше се, че Павлова притежава 6-7 хектара държавна земя в Борисовата градина, както и че участва в управлението на няколко фирми, една от които „Лев Инс”, приписва й се управлението на десетки търговски дружества, охранителни фирми, мандри, мебелни цехове, таксиметрови компании, туристически фирми, ресторанти.

 

В последните години отношенията им охладняват, особено след като на хоризонта се появява рехабилитаторката Мирослава. Алексей Петров не се свени да се показва официално с новата си любовница пред техни общи приятели и дори да пътува с нея „по служебни ангажименти”. Ива е сломена от новата фаворитка, но се примирява със ситуацията. Впоследствие тя изглажда отношенията си с невярната половинка, за да запаси статута си.

 

До сетния му дъх мечтата на показно разстреляния Алексей Петров била да бъде назначен начело на някоя от секретните служби. А според запознати многократно е признавал в компания и пред политици, че единственият начин да овладее и битовата, и организираната престъпност у нас, е именно той да оглави борбата с нея като бъде предложен за министър на вътрешните работи или шеф на ДАНС. Години след спецакцията на някогашния МВР шеф Цветан Цветанов „Октопод” срещу Трактора, маститият застрахователен бос и бивша барета още не можел да му прости за накърнения имидж и скопената възможност да се сдобие с неговото кресло, макар и в по-далечно бъдеще.

 

Според запознати с политико-бизнес миналото на Петров, той е смятал, че като доцент и преподавател в едно от най-реномираните висши училища в страната – УНСС, при това повече от десетилетие, е разполагал с необходимата биография, за да се пребори за мечтата си. „Но всъщност беше изтъкан от комплекси. Имаше ужасяващо чувство за малоценност заради помашкия си произход, но и заради това, че колкото и усилия да полагаше, не успяваше да се издигне на постовете, за които бленуваше. На всичкото отгоре разви комплекси в последните години покрай застрахователния си бизнес и взимане-даване с чужди партньори, че не умее да говори на нито един различен от българския език”, разкри някогашен член на кръга на Трактора.

 

А до ден днешен, наред с мегаделото „Октопод”, от което в крайна сметка излезе чист, Алексей Петров се смятал в ъндърграунд средите за тартора на страшната групировка „Наглите”, отвлякла редица бизнесмени и мафиоти в рамките на първото десетилетие от новия век до залавянето на общо 25 души през 2009 г., малко преди спецакция с кодовото име с пипалата.

 

Сред отвлечените бе и Киро Киров, тъст на някогашната депутатка от ГЕРБ Йоана Кирова. Откупът и случилото се принуди семейството да потърси убежище в Австрия. Сред похитените бе и Ангел Бончев, но за разлика от Киров, на когото този ужас се размина, някогашният борец бе пуснат с отрязани пръсти на свобода от групировката.

 

Най-странното обаче е, че при наличието на 12 бодигардове, Алексей Петров бе убит като дивеч. Всички се питат защо охранителите му не са успели изобщо да реагират на стрелеца.

Бившата барета и подземен бос от 90-те, успял да се самолегендира като доцент и бизнесмен, бе убит от един от изстрелите, произведени с автомат – с куршум в окото.

 

В момента на убийството му, босът с недвусмислен прякор Трактора е бил охраняван от трима бодигардове, но те са били на солидно разстояние от него. Според запознати Алексей Петров сам е настоявал бодигардовете му да стоят на голямо разстояние от него – внушавал си, че подслушват разговорите му и донасят някъде чутото.

 

По тази причина той често сменял охранителите си. Те са общо 12 човека, разпределени в 4 екипа. Бодигардовете били принудени на всеки 3 месеца да се явяват на детектор на лъжата, където били тествани дали са лоялни на боса си. Въпреки това бившата барета бил особено мнителен и настоявал да са далече от него, когато е с придружители и именно този му страх му е коствал живота.

Източник: Уикенд