Бившата барета твърди, че Петко Сертов не е взел задграничния си паспорт

Дългогодишният сътрудник на ДАНС Алексей Петров направи изненадващи разкрития за Петко Сертов, който е в неизвестност от 5 декември.

Той призова хората да престанат да „фантазират” по случая с изчезването на ексшефа на ДАНС и подчерта, че няма как да е напуснал страната, тъй като международният му паспорт е в дома му. Алексей Петров подчерта, че е сигурен в това, което казва, тъй като лично е видял документа. Информацията бе потвърдена и от съпругата на Петко Сертов, която помоли обществото, ако имат повече информация по случая да съдействат на полицейските власти. Емилия Сертова изрази надежда, че властите работят сериозно по случая и ще открият жив съпруга й.

[caption id="attachment_431546" align="alignright" width="300"]Бившата барета твърди, че Петко Сертов не е взел задграничния си паспорт Бившата барета твърди, че Петко Сертов не е взел задграничния си паспорт[/caption]

Алексей Петров отхвърли категорично версията, че Петко Сертов не е раково болен, каквато информация се появи покрай множеството версии за изчезването му. Дори напротив – имал много идеи, които щели да осъществяват заедно. Алексей Петров заяви, че Петко Сертов не го е назначавал в ДАНС, а го е преназначил, тъй като в противен случай е трябвало да бъде освободен. Бившият сътрудник на ДАНС заяви, че изчезналия бивш шеф на службата никога не си е позволявал да прекрати каквато и да било разработка. Той обаче потвърди информацията, че в ДАНС е имало две групи, но се въздържа от даване на оценка за тях.

След изчезването на Петко Сертов обаче може да се окаже, че групата му е защитавала интереса на държавата ни, подметна Алексей Петров в отговор на въпроса дали е имал скандали с Иван Драшков и удрял ли му е шамар. Бившата барета бе категоричен, че делото „Октопод” срещу него е поръчка, целяща да ликвидира бизнес отношенията му и допълни, че делото му отдавна е прекратено, макар и никой да не го коментира. Алексей Петров се определи като жертва, а и още повече че съдът се е произнесъл „невинен”, пише pik.bg.