Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган дарява 1 милион турски лири за пострадалите. Това става ясно от негов пост на Фейсбук страницата на пресцентъра на ДПС, написан на български и турски език.

 

"Позволявам си да направя дарение от 1 милион турски лири за пострадалите. Приемете го като израз на съболезнование и споделяне на надежда ви за оздравяване и сигурност на вашият живот“, обръща се Доган към своите братя и сестри.

 

Ахмед Доган е единственият до този момент български политик, който прави лично дарение за пострадалите в мащабното разрушително земетресение в Турция и Сирия.

 

Ахмед Доган: Позволявам си да направя дарение от 1 милион турски лири за пострадалите

Ето обръщението на д-р Ахмед Доган:

Скъпи братя и сестри!

Трагедията, която ви сполетя е неописуема. Искам да изразя личната си съпричастност към вашите мъки и страдания.

 

Историята на Република Турция е трасирана от много проблеми и предизвикателства, но тя винаги е намирала изход в единството и заедността на нацията.

 

Самият факт, че за броени часове и дни Р Турция получи солидарността на голяма част от света говори изключително много за нейния авторитет в съвременния свят. Затова признание всички вие имате място и роля. И ние, като представители на Турския свят се гордеем с това.

 

Позволявам си да направя дарение от 1 милион турски лири за пострадалите.

 

Приемете го като израз на съболезнование и споделяне на надежда ви за оздравяване и сигурност на вашият живот.

Източник: pik.bg