Ужасът от карловските села дойде и до Пловдив. Едно от най-близките и големи пловдивски села - Трилистник, остана под вода, а хората масово се разбягаха и хукнаха да се спасяват под тепетата или в близкото село Рогош. Водата е заляла всичко, наводнени са къщи, унищожена е покъщнина.

Бедствието става тази сутрин, когато водата нахлува и приливната вълна залива почти всичко. На мястото в момента са спасителни екипи и всички институции, ангажирани с отводняването и спасяването на хора, животни и имущества.

Димитър Иванов, който е кмет на община Марица заяви, че положението действително е страшно, а водата е успяла да нахлуе и да наводни дори най-високите части на селото Трилистник. Той апелира към всички, които могат да окажат съдействие - било то власти или обикновени хора, че очакват всякакъв вид помощ.

"Селото е под водата. Когато са напускали къщите си, хората разказваха, че са тръгвали от вода, която е била висока метър и половина, че и повече. Страшно е, всички са изплашени. Искаме първо да помогнем на старите хора и на тези, които имат малки деца", казва Иванов.

Оказа се обаче, че от много време насам не са почиствани речните корита, за което грижа би трябвало да има "Напоителни системи".