Криминална симбиоза между частния бизнес и държавния интерес – така можем да опишем абсурда в Благоевград, който се разиграва около шефката на местния клон на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” (ИА „ГИТ”) Славянка Симитчийска, докладва източник от Югозапада.

Вече писахме, че управляваната от Симитчийска регионална ИАГИТ е скандално услужлива към регионалната охранителна фирма „Е и О секюрити” ЕООД на Емил Асенов Георгиев, работата на прокуратурата е да каже защо и срещу какво агенция под шапката на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) е на подчинение на охранител.

Сега, обаче, се оказва, че самата Славянка Симитчийска има доста трески за дялане – докато угажда на предприемачи като Емил Георгиев, инспекторката върти и свой семеен бизнес с разнос на моторни масла, добавки и греси чрез фирмата „ЕКОНООЙЛ” ЕООД с ЕИК 109607981, регистрирана в Кюстендил на ул. „Бузлуджа” 28.

Фирмата има магазини в Кюстендил, София и Благоевград.

И сега абсурдът – разносът на продуктите се прави от инспекторите на подчинение на Славянка Симитчийска със служебните автомобили на ИАГИТ, т.е., на Министерството на труда и социалната политика, категоричен е очевидецът на беззаконието.

За да е пълен ужасът във фирмата на корпулентната директорка служителите работят без трудови договори, което прокуратурата много лесно може да установи, стига да си извади главата от…. пясъка.

Като шефка на ИАГИТ именно установяването на работници без трудови договори е една от важните задачи на Славянка Симитчийска, но пък нейната фирма кой може да провери, завършва с риторичен въпрос сигналът.

Очаквайте нови разкрития за безобразията в „Инспекция по труда“ – Благоевград.

Източник: narod.bg