На 30 април, Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) разкри супер модерна нелегална фабрика за цигари в Севлиево. Информацията за разобличаването на тази незаконна фабрика предизвика не малък обществен интерес. Оказа се, че за съжаление, фабриката беше заловена съвсем случайно край град Петрич, докато опитваха да изнесат оборудването си в Гърция, като 6 тира с ултра модерни машини бяха спипани преди да преминат границата ни. Любопитното е, че въпреки това, един от камионите успял да избегне засадата и да продължи към тайна локация.

Въпросите, които все още остават неразрешени, са свързани с това как оборудването е изнесено от охранявания склад и кой стои зад организирането на тази криминална схема. Спекулациите по темата не спират, а някои от тях твърдят, че организаторите имат вътрешен човек в правоохранителните органи.

6 камиона с машини за нелегални цигари от мегаудара в Севлиево хванати напът за Гърция

Вероятно преминалият камион с оборудване ще доведе до изникване на незаконна фабрика в Гърция, но с българска връзка…

Заловените машини от пратката край Петрич бяха иззети и пратени в склад в Разград, където останаха под контрол на органите на реда. След това обаче те били изпратени в Силистра, към момента неясно защо, споделя източник от полицията. Това са машини за производство на цигари на стойност няколко милиона лева.

Очаквайте скоро повече информация по темата.

Източник: narod.bg