Битката е на живот и смърт

Ожесточена вътрешнопартийна война се води в БСП.

Битката се ожесточава все повече с всеки изминал ден, става ясно от източници от „Позитано” 20. От няколко дни насам, председателят на Българската социалистическа партия Сергей Станишев настройва верните партийни другари срещу Георги Първанов. Той вече е успял да привика Михаил Миков, Корнелия Нинова, Георги Пирински, Антон Кутев и разбира се Георги Гергов и им е дал указания да разгромят безпощадно изменниците на партията в лицето на президента Георги Първанов, бившият вътрешен министър Румен Петков и евродепутата Ивайло Калфин.

[caption id="attachment_264249" align="alignleft" width="300"]Битката е на живот и смърт Битката е на живот и смърт[/caption]

След направения инструктаж, приближените на Станишев не спират да обикалят из партийните структури в страната като Хвърковатата чета на Бенковски. Те обясняват на всеки един от партията как Първанов и хората от неговия проект, са предали партията. Запознати посочват, че битката е на живот и смърт, тъй като ако след изборите пред май БСП не успее да се превърне в първа политическа сила, то опозицията на Станишев ще му поиска оставката.

Разбира се председателят на БСП има и резервен вариант, но изглежда, че сегашната му позиция е много по-изгодна. Ако обаче не успее да се задържи на председателското място в партията, то тогава ще заеме важен пост в Брюксел и ще остане там заедно със семейството си, пише pik.bg.