Изглежда родните депутати това го могат най-добре

И днешният ден в парламента не се размина без напрежение и скандал между депутатите.

Този път основна тема бе енергийната криза.

На изслушване в парламента бяха извикани премиерът в оставка Кирил Петков и енергийният министър в оставка Александър Николов.

Жесток скандал разтърси парламента

Поради дискутирането на секретни документи, парламентарният шеф Мирослав Иванов поиска закрито заседание.

Точно това породи и скандала в парламента.

Предвид факта, че малко преди това Иванов докладва, че материалите са постъпили в секретното деловодство на НС, Десислава Атанасова попита дали смята, че след като заседанието е стартирало могат да се запознаят с тях.

Тя видимо се подразни от прилагания двоен аршин в работата на парламента и припомни на Иванов, че преди броени дни е предложил открито заседание при изслушването на външния министър в Теодора Генчовска.

Тя недоумяваше как решенията за Северна Македония могат да са публични, а темата с цената и доставките на синьо гориво, се превръща в забранена за българските граждани.

Попита го и как си представя, че газът може да бъде увеличен, без хората да научат.

В заключение тя прикани Иванов да не прави тази грешка и заключи, че хората трябва да са наясно с цялата истина за шестмесечното им „провалено управление“.

Станислав Балабанов пък заяви, че ПП са направили всичко възможно да вкарат Теодора Генчовска в престъпление, а сега не искат обществото да чуе истината. След това допълни иронично, че Кирил Петков никога не си е позволявал да лъже, така че е добре да го чуят всички.

Йордан Цонев пък призова Иванов да не се опитва да дава акъл и му припомни, че е там да дава думата.

Източник: blitz.bg