Борисов изрази опасение, че още утре срещу него ще бъде сътворен нов компромат

Понесе се мълвата, че министър-председателят Пламен Орешарски се е срещнал с мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.

Според информацията срещата между двамата се е провела в Банско. Оказа се обаче, че Василев е бил там през целия уикенд, но не, за да се срещне с Орешарски, а на почивка със съпругата си. Семейството заминало за Банско още в петък, тъй като решили именно там да отбележат именния ден на съпругата му. Това разбира се съвсем не означава, че не е имало възможност Василев да се е видял с премиера тази сутрин в София.

[caption id="attachment_263462" align="alignleft" width="300"]Борисов изрази опасение, че още утре срещу него ще бъде сътворен нов компромат Борисов призова Орешарски да обясни защо е отишъл на крака в дома на Василев[/caption]

По-рано днес информационна агенция ПИК съобщи, че Орешарски е бил забелязан да излиза от къщата на Василев, която се намира в полите на Витоша, придружаван от колите на НСО. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък призова журналистите от ефира на Нова тв да попитат премиера каква е причината да отиде на крака при Василев. Той обаче изрази съмнение, че някой ще се обади на Орешарски да го попита какво е правил при банкера, тъй като в медиите е наложена жестока цензура.

Борисов изрази предположение, че още утре срещу него ще бъде сътворен компрометиращ запис и допълни, че вероятно той ще бъде сглобен от части от негови разговори. В заключение той посочи, че от спецслужбите тече информация към Лютви Местан и Йордан Цонев, както и към партията им като цяло – ДПС. Лидерът на ГЕРБ за пореден път отхвърли категорично твърдението на „Галерия”, че се е срещал в дома си с Румен Петков и Георги Първанов, пише pik.bg.