Екскадърът на ПП Иван Христанов обяви тези дни, че създава собствена партия, предстои да разберем дали казаното от него ще се случи в действителност. 

 

Мнозина обаче смятат, че младият политик, който е родом от Плевен, е един от символите на ПП и изчегъртването на порочни практики, наследени от дългото управление на ГЕРБ.

Именно той започна битката срещу превземането на митницата на „Капитан Андреево“ като при това отказа огромен подкуп. Дори се наложи да изтърпи заплахи и да се движи с охрана от МВР.

 

Защо Иван Христанов напусна внезапно ПП?

Самият Христанов отказа да назове конкретните причини, поради които напуска редиците на ПП. Той дори подчерта, че няма да каже лоша дума срещу бившите си съратници. Запознати издават, че целите му са много по-големи от това да заеме едно от 240-те места в парламента. Той се целил към ръководните места в партията, наравно с Кирил Петков и Асен Василев.

 

В известен смисъл дори се чувствал засенчен от Даниел Лорер, който винаги е на първа линия до двамата шефове в публичните прояви на партията. 

Относно постовете в управлението, Христанов се вижда като вицепремиер, а защо не и министър-председател. Той заявил недвусмислено готовност да бъде посочен за премиер по време на обсъждането на състава на проектокабинета на ПП, вместо акад. Николай Денков.

 

Христанов дори провел инфарктен разговор с Петков и Василев, които заявили готовност да му поверят земеделското министерство, но отсекли, че за повече е абсурдно да се говори.

Тук е моментът да се отбележи, че далеч не става дума за празна амбиция и суета от страна на Христанов. Според мълвата, той подготвял голям бизнес проект с чужди партньори и министърпредседателската номинация би натежала сериозно в професионалното му CV.

 

Запознати издават, че непреклонната позиция на харвардското дуо го засегнала много сериозно, така че напускането на редиците на ПП, е съвсем логичен завършек на спора. Този факт предизвика сериозен смут сред актива, особено сред симпатизантите на ПП. Според мнозина именно решителността му и твърдото отстояване на принципите, са едни от качествата, които хората на високи позиции трябва да притежават.

 

Освен това Христанов не се нуждае да влезе в политиката, за да стане богат (като мнозина от родните политици), тъй като той е натрупал милионите си още преди 15-16 години.

Източник: Уикенд, crimesbg.com