Яне Янев коментира признанието на Цветан Василев за Николай Бареков

Яне Янев направи нова порция скандални разкрития за Цветан Василев и връзката му с Николай Бареков. Той коментира пред журналисти на ПИК признанието на Цветан Василев, че е допуснал грешка, предлагайки настоящият евродепутат за директорски пост в ТВ7.

Яне Янев заяви, че с това изказване Цветан Василев признава, че е подкрепял Николай Бареков, въпреки че не признава за финансирането на политическия му проект. Лидерът на РСЗ допълни, че дори и след признанието на банкера , че младият политик е най-голямата грешка в живота му, съмненията за неговата финансова коректност остават.

[caption id="attachment_417671" align="alignright" width="300"]Яне Янев Яне Янев захапа Цветан Василев[/caption]

Според Яне Янев Цветан Василев е създателят на Николай Бареков и той е този, който наля милиони в него. Политикът подчерта, че това не е от вчера. Той разкри, че банкерът е наливал пари в "Ботев" Пловдив не заради своите интереси, а защото Николай Бареков е поискал това от него.

Лидерът на РЗС каза, че настоящият евродепутат е искал да сложи ръка над отбора, за да спечели избирателите от Пловдив.

Той допълни, че въпросите около КТБ са много сложни, но същевременно и с много прости отговори. Яне Янев е категоричен, че законодателството трябва да се промени и БНБ да отговаря солидарно с КТБ за случилото се в нея, пише ПИК.