Край на визите за български туристи в Русия!

Кошмарът в отношенията между България и Русия започна и това е само началото. Руската федерация забрани изрично даването на визи на български туристи. Което ще рече, че никой нашенец няма да припари до държавата на Путин. Изключение правят единствено българите, които имат там преки роднини, на тях визи ще може да бъдат издавани, но след спазване на съответни изисквания.

Не е ясно дали това ще бъде променено някак през идните седмици, но е голяма и вероятността да има нови и доста по-шокиращи рестрикции за нас. На дневен ред е и още най-важната, но неясна към момента тема - ще бъде ли официално закрито посолството на Русия в страната ни, както настоя Елеонора Митрофанова.

Знаем, че всичко започна с решението на Кирил Петков да експулсира рекордните седемдесет дипломати на Путин от България. Те бяха обвинени в шпионаж и противопоставяне на националните ни интереси като бяха натоварени вчера на самолет и изпратени обратно в своята родина. Заедно с близките и семействата си.

Подобно масово гонене на руски официални лица не е имало в нито една европейска държава, нито дори в Щатите. Случилото се у нас е безпрецедентно, както вече редица пъти отбелязаха световни медии. А какво още ще последва... остава да чакаме.