Линда си изпълни обещанието и замина в Канада с децата, писна й Киро да й изневерява

Кирил Петков, който се готви за избори само месец преди вота остана без най-важните си жени. Те се разбягаха от него като плъхове от потъващ кораб, предусещайки катастрофата и пълния разпад на ПП.

Първа изхвърча Диана Дамянова, която бе главна пиарка на партията, последва я Лена Бориславова, близката до сърцето на Киро шефка на кабинета му. А след нея напусна и Яна Балникова, която е сред основателите на „Продължаваме Промяната”.

Благоверната половинка на Кирил Петков канадката Линда съобщи в социалната мрежа, че се намира в родината си заедно с дъщерите си.

Ако търсим връзка между сюжетите на пръв поглед няма такава. Но при по- внимателно вглеждане в обясненията на тези дами, те не приличат на правдоподобни. Например Диана Дамянова се оттеглила да освободи път на по-младите и способните.

Лена Бориславова пък обяви в трогателен пост, в който проплака, че се чувства жертва на медиите, които лично са я атакували. И не желаела това да се отрази на партията. Яна Балникова пък изтъкна, че напуска политиката по лични причини. Затова на нейно място, като водач на габровската листа тапосаха Руди Гела.

Колкото за абдикиралата съпруга на експремиера всеки се досеща – явно изневерите на Киро са й дотегнали. Затова с достойнство се оттегли далеч в Канада.

В момента Петков остана самичък и е зависим от Асен Василев и фамилията Лорер, които кадруват в партията. Говори се, че те са виновни за бягствата на жените, близки до Киро. Тъй като въпросните дами се опитваха да влияят на премиера и като му налагаха свои хора за назначения и контролираха какви управленски решения да взима.

До бившият премиер остана единствен баща му Петко, а шефът на депутатите на ПП Гюров недвусмислено посочи Асен Василев като кандидат за бъдещ премиер.

Няма съмнение, че Петков скоростно ще зареже политиката след провал на изборите, но предстои скоро да видим.

Източник: Ретро