Решението не подлежи на обжалване

Волен Сидеров осъди Валери Симеонов, който е председател на Националния фронт за спасение на България (НФСБ).

Претенциите на лидера на националистическата партия „Атака” Волен Сидеров бяха свързани с обидите, които бяха произнесени от Симеонов. Припомняме, че преди време Валери Симеонов обиди стотици хиляди българи, които упражниха правото си на глас в страната като избълва редица обидни изрази по техен адрес. Това се случи няколко дни след парламентарните избори, които се проведоха миналата година, когато Симеонов нарече избирателите на националистическата партия и в частност на Волен Сидеров „прости и тъпи хора, малоумници и лумпени”.

[caption id="attachment_407055" align="alignright" width="300"]Волен Сидеров осъди председателя на НФСБ Валери Симеонов Волен Сидеров осъди председателя на НФСБ Валери Симеонов[/caption]

Стотици хора се обърнаха към народните представители от националистическата партия с призив Валери Симеонов да понесе законовата отговорност за обидните квалификации по техен адрес. Това бе и официалната причина, поради която Волен Сидеров заведе дело срещу Симеонов, който е и собственик на телевизия СКАТ. Припомняме, че преди време Сидеров упрекна Симеонов, че управляваната от него медия разпространява множество забранени горещи канали, заявявайки, че това е подсъдно, съгласно българското законодателство. Тогава председателят на партия „Атака” заведе дело срещу Валери Симеонов и за тези нарушения.

Окръжният съд в Бургас взе решение взе решение Валери Симеонов да понесе законовата тежест за изречените от него обидни квалификации по адрес на избирателите на политическа партия „Атака”. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Междувременно от партията на Волен Сидеров изразиха задоволство от резултата и поздравиха тричленния състав на Окръжния съд в Бургас, с председател Кирил Градев и членовете - Георги Георгиев и Веселка Узунова за професионализма и смелостта, въпреки натиска, който Симеонов се е опитал да упражни върху тях.

Сидеров и съмишлениците му, са убедени, че Валери Симеонов се възползва от възможността да оказва натиска върху органите на реда и институциите в Бургас, посредством управляваната от него медия. Това се посочва в съобщение на партия „Атака” до медиите, пише Блиц. Наблюдатели коментират, че по всичко личи, че битката за Евроизборите няма да се води никак честно.