Елена Гунчева уж напусна парламента, ама не баш!

Право си е казано, че депутатски стол лесно се не изпуска - особено пък доброволно. Максимата бе потвърдена днес от Елена Гунчева, която преди дни с гръм напусна групата на "Възраждане", защото едноличното управление на партията не й се нравело. Гунчева заяви, че си тръгва от парламента и политиката, но явно бързо е размислила.

Преди часове тя е написала заявление, в което се казва, че оттегля напускането на парламента и ще се цани за независим депутат. Има това право. Тя е подала и официалното си заявление за оттеглянето си от партията Възраждане, което автоматично я прави независима като народен представител.

Освен авторитарното управление на Костадин Костадинов, Гунчева посочи като причина за раздялата си с партията и това, че не е съгласна да гласува по един и същи начин като депутатите от ГЕРБ. Нещо, което се случи на няколко пъти в НС миналата седмица.

Тя беше и единственият народен представител, който не отиде на гласуването срещу правителството, а причината бе, че се чувстваше неразположена. Какво ще прави сега Гунчева и чия страна ще заема, ще видим оттук насетне.