Владимир Путин крои планове да присъедини бившата съветска република

Владимир Путин се е прицелил в Молдова. Президентът на Русия крои все по-сериозни планове да присъедини и бившата съветска република, както направи това с Крим. Именно с тази цел Владимир Путин е засилил изключително много натискът върху Молдова.

[caption id="attachment_381443" align="alignleft" width="300"]Владимир Путин се е насочил към Молдова Владимир Путин се е насочил към Молдова[/caption]

Както знаете, още през септември миналата година руският държавен глава наложи ограничение на вноса на вино от Молдова. След това пък забрани на около 20 хиляди молдовски работници да заминат за Русия. Запознати издават, че тепърва предстоят още по-сериозните етапи от опитите на Владимир Путин да попречи на Молдова да сключи споразумение с Европейския съюз.

Първата стъпка към това са провокациите на малцинството на гагаузите в Молдова, които упорито се противят на засилените търговски контакти между Молдова и Европейския съюз. От автономната област Гагаузия изтъкват, че търговските връзки на държавата с Русия са много по-важни, предават от БЛИЦ. Подписването на договора между Съюза и Молдова е предвидено за това лято.

А идеята на Владимир Путин е да попречи това да се случи.