Виктор Янукович се покри от дни, има съмнения, че търси съдействие от Русия

Виктор Янукович се покри от дни. Вече бившият украински президент е успял да се измъкне от лапите на опозицията и вече се намира в руска база в Севастопол. Поне това твърдят от украинската национална осведомителна агенция, която по влияние и достоверност на информацията отговаря на родната БТА. Според техни източници Виктор Янукович се покри в базата, която е на морската пехота на Русия и за него е подготвен специален десантен кораб на руския флот, който да го отведе в Русия.

[caption id="attachment_306303" align="alignleft" width="300"]Виктор Янукович се покри преди дни Виктор Янукович се покри преди дни[/caption]

Други обаче твърдят, че от Русия не са приготвили кораб за Янукович. Бившият държавен глава действително е бил забелязан в Севастопол, но не във базата на руснаците. По неофициални данни Янукович се е опитвал да отлети от страната. След като му било отказано обаче бившият държавен глава попитал охранителите си кой от тях иска да продължи с него.

Това е и последната информация, до която са се добрали украинските медии, предават от БЛИЦ. Не е ясно дали президентът в оставка все пак е успял да се измъкне от страната или се е покрил в някоя от луксозните си резиденции, които се намират около Севастопол.

Припомняме ви, че Виктор Янукович се покри след като опозиционерите в Киев взеха властта след кървави протести.