Виктор Орбан предупреди, че Европа се кани да влиза във войната между Русия и Украйна и поиска от унгарците да засилят военната си подготовка. "Това, което става във Вашингтон и Брюксел и по-засилено в Европа, дава ясен знак, че ЕС се кани да влезе във войната между Русия и Украйна. Трябва да подсилим отбраната си, тъй като може да се окажем въвлечени в конфликт, който не търсим", предупреди той.

Според него в Брюксел се наблюдават действия, които плашещо напомнят на признаците за избухване на Първата и Втората световни войни. Орбан изрази сериозни притеснения относно бъдещето на ЕС, както и ролята на собствената си държава в съюза.

Президентът на Унгария предупреди, че само силна армия е в състояние да защити страната от всякакви атаки. И по всичко изглежда, че нищо добро не предстои след това. Предупрежденията на президента идват на фона на изявленията на Макрон, че не е изключено тази зима да бъде изпратена европейска армия в Украйна. Владимир Путин междувременно предложи примирие, тъй като не желае пълномащабна война. Но предупрежденията на президента на Русия, че ще използва всички средства, за да отговори на всяка намеса на НАТО, са достатъчно сериозно предупреждение за всеки един член на алианса, за да бъде ясно, че това може да доведе до ядрена война. С непредсказуеми последици....