Вероятно началото ще бъде положено още тази седмица

Политическият анализатор Виктор Димчев предупреди, че България се намира на крачка от гражданска война.

Той предвижда, че съвсем скоро може да избухна такава, допълвайки, че началото на това опасно явление ще бъде дадено още тази седмица.

Димчев посочва, че думите му са по повод предстоящите през тази седмица манифестации.

Виктор Димчев: България е на прага на гражданска война

Той допълва, че групите за натиск са платени от няколко от чуждите посолства у нас. Те са натоварени със задачата да организират манифестации, които уж подкрепят парламентарната демокрация.

Причината за тях са гласуванията в Народното събрание. Законни и съвсем стандартни парламентарни процедури, които обаче оказва се са изключително опасни за организаторите на тези манифестации, както и за донорите им.

Димчев обръща внимание на това, че противопоставянето започва за се увеличава заплашително и припомня, че редица граждански войни са били разпалени именно по този начин. За никого не е тайна, че властта е кокал и никой от успелите да се докопат до него, не би го пуснал лесно и без бой.

Не на последно място той подчертава, че нещата е могло да се съчетаят със съботния прайд, след като така или иначе броят на хората, които ще вземат участие в манифестациите ще е почти същият.

Източник: blitz.bg