Велизар Енчев възнамерява да се кандидатира за президент

Велизар Енчев, който в неделя обяви, че напуска Патриотичния фронт, точи зъби за висок държавен пост.

Оказва се, че чрез скандала с доскорошния си шеф Валери Симеонов, Велизар Енчев повишава популярността си и лъска имидж. Източници разкриват, че Енчев се стяга да се кандидатира за президент. Велизар Енчев вече е минал в редиците на независимите депутати в 43-то Народно събрание, където е и скандалната депутатка Ана Баракова. Депутатът вече работел на новото си политическо поприще, а запознати разкриват, че вече е започнал да плете кошницата си още отсега за предстоящите президентски избори през 2016 година.

[caption id="attachment_429340" align="alignright" width="300"]Велизар Енчев възнамерява да се кандидатира за президент Велизар Енчев възнамерява да се кандидатира за президент[/caption]

В момента депутатът използва раздялата си с Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, за да си постеле за президентската кандидатура. Велизар Енчев се заканил, че ще използва и най-дребните лостчета в скандала с Патриотичния фронт, за да повиши популярността си. Неслучайно Велизар Енчев посочва в писмото си до председателя на парламента Цецка Цачева, с което я уведомява за напускането си на Патриотичния фронт, че се разграничава от „ксенофобските прояви”. Правело впечатление, че Енчев говорел като в предизборна агитация за политическите измами, идеологическите платформи, спасението на България и др. Народният представител стъпвал главно върху удари срещу партията на бившия си работодател Валери Симеонов – НФСБ.

Велизар Енчев подчертал, че НФСБ се фиксира единствено върху етническата принадлежност на опонентите си и хвърля сянка върху демокрацията. Велизар Енчев посочва в писмото, че напуска редиците на Патриотичния фронт, за да продължи да отстоява интересите на избирателите като народен представител, нечленуващ в парламентарна група. Валери Симеонов, за който се счита, че е наясно с мераците на Велизар Енчев за „Дондуков” 2 обяви в почти прав текст, че това е някакъв театър. Велизар Енчев вече е стартирал и ответен удар срещу тези, за които се предполага, че ще му скочат. Той твърди, че е бил агент на Държавна сигурност, което говори, че се стяга за нов ход в политиката, пише vsekiden.com.