Мика Зайкова беше най-възрастният депутат у нас в предишното правителство, преди това на Кирил Петков. Тя бе и председател на НС като въпреки факта, че бе от партията на Слави Трифонов, се ползваше с уважението и откровените симпатии на народните представители от всички партии. При това не само заради възрастта, а и най-вече заради колорита си.

Днес всеобщата народна любимка Мика Зайкова разкри в ефир своята си "рецепта" за борба с инфлацията, която удря яко по джоба на българина, особено от началото на войната с Украйна. Краят на тази война не се вижда, но се вижда началото на зимата, която обещава да бъде не особено топла и уютна.

Според Зайкова няма да преборим инфлацията с изкуствено "раздуване" на доходите, а само чрез инвестиции. "За съжаление обаче у нас инвестиции не влизат, те излизат. Ние сме постоянно на загуби и това може да се оправи ако примерно се освободят от данък печалбите, които после да бъдат реинвестирани във фирмите като капитал.

Още повече, че това няма да бъде в ущърб на държавата, защото конкурентната икономика ще роди и повече данъци впоследствие. Трябва и да се създадат точни критерии за енергийна бедност, за да може да се помогне реално и само на тези, които наистина се нуждаят от това", заяви Мика Зайкова.