Украйна обяви, че вече е ликвидирала минимум 50 сепаратисти, сред които, според слуховете, е и т.нар. народен кмет на Славянск

Украйна обяви, че възнамерява да затвори границата си с Русия. Очевидно конфликтът между двете държави е достигнал връхната си точка, след като от Киев вече изпратиха заповед граничарите да затворят ивица от 250 километра от източната граница на страната. Президентът на Украйна Пьотр Порошенко разкри, че до няколко дена цялата руско-украинска граница ще бъде затворена.

[caption id="attachment_413254" align="alignright" width="300"]Украйна затваря границата си с Русия Украйна затваря границата си с Русия[/caption]

По време на проведения вчера съвет за национална сигурност, Порошенко заяви, че след като това се случи, ще бъде въведена система за прекратяване на стрелбата по граничните райони. Президентът на Украйна разкри, че смята още тази седмица да приложи съставения от него план за справяне с конфликта в Донбас, научиха от "24 часа".

Припомняме ви, че армията на Украйна обяви вчера, че са успели да ликвидират поне 50 сепаратисти по време на антитерористична операция. Появиха се дори слухове, че сред загиналите е и т.нар. народен кмет на Славянск - Вячеслав Пономорьов. Тази информация обаче все още няма официално потвърждение.