Тошко Йорданов отрече коалиция с друга партия!

"ПП гледат на депутатите така, все едно са труженички на околовръстното и могат да ги пазарят. Дайте им един чувал с картофи, та да си избират! Това не е политика, не е управление, не е демокрация", заяви в НС дясната ръка на Слави Трифонов - Тошко Йорданов. И добави, че Кирил Петков и хората му щели да преговарят не с ръководството на ИТН, а с всеки един народен представител поотделно.

"Не се прави така, освен ако нямаш идеята да подкупваш и да предлагаш постове, само за да си спасиш з@дника и да го задържиш във властта. Ние нямаме от какво да се срамуваме, защото сме защитили принципите, с които и заради които сме влезли в НС. А и Слави, и ИТН напуснахме правителството далеч преди вота на партията на Борисов", каза Йорданов.

След това, с нескрито възмущение, той повтори, че ИТН не е влизала и нямало да влиза в никакви коалиции - нито с ДПС, нито с ГЕРБ, нито с Възраждане. "А щом от кабинета на Петков твърдят, че положението в държавата било подобрено и чуждестранните инвестиции били разцъфнали, ами нека да го докажат с факти", заяви той.

Тошко повтори обещанието партията им да гласува социалната част от точките на бюджета, демек пенсиите и помощите за майките. Но нямало да подкрепят други точки, които според тях, са в ущърб на държавата.