Амбициозната шефка на кабинета Петков забъркала кашата с отпадналите в Конституционния съд закони

Тошко Йорданов, който бе гост на „Панорама” снощи коментира пред Бойко Василев изтеклото онлайн заседание на парламентарната група на ДБ. След като се разбра какво са си говорили депутатите на  Христо Иванов, незнаейки, че всички ги чуват и разбирайки какво са умували Слави Трифонов веднага даде изявление и сложи край на всякакви преговори за ново правителство.

Тошко Йорданов, който е зам.шефът на парламентарната група на партията на Слави скочи на Христо Иванов, че се държи лицемерно. Според него без причина им бил лепнат етикета, че са мафия и това се чуло на всеослушание. Той добави още как си проличало, че амбициите на няколко човека са по –важни от всичко останало.

Йорданов категорично отхвърли обвиненията да е твърдял, че антикорупционната комисия е трябвало да стане бухалка. „Питайте Нинова, тя присъства там и може да каже, позвънете и на Ива Митева”, каза той.

Според парламентарният шеф на ИТН най-голямата каша забъркала Лена Бориславова с падналия в Конституционния  съд закон за КЕВР. Тоя заяви, че се разразил скандал, по времето на който Бориславова се скарала на Ива Митева, която работила по закона. Напористата началничка на кабинета я накара да махне въпросния  параграф и проектът бил внесен без него.

„Това й е юридическия капацитет на Лена – законите й един след друг падат в КС”, изгаври е с нея Йорданов. Нейната некомпетентност довела до разпад на коалицията.

Депутати разкриха, че Бориславова стои в основата на още едно отменено решение, обявено за противоконституционно, а именно за преназначаването на прокурори и съдии и техните квоти.

Източник: ПИК