Дори и шефът на ДАНС продължава да лъже по случая

Тошко Йорданов от ПГ на ИТН извади на показ още от грозните лъжи на ПП за изгонените руски дипломати.

Той разкри, че Финансовото министерство е блокирало средствата на руското посолство в София и добави, че това ще коства много сериозни загуби за редица родни фирми, работещи на руския пазар.

Тошко Йорданов извади на показ още от лъжите на ПП за изгонените руски дипломати

Тошко Йорданов побърза да уточни, че на практика Министерството на финансите е спряло парите на руското посолство, които са се техни.

Те са били блокирани тук, в България.

В този ред на мисли, Йорданов припомни, че има и български пари в Руската Федерация на нашите дипломати. Това означава, че руснаците също биха могли да блокират финансите им в отговор на свършеното от нашата страна.

Според Тошко Йорданов това минава всички граници на глупостта и няма никаква връзка с това, че ние сме враждебни държави.

За щастие дипломатическите ни отношения с Русия все още не са скъсани.

В същото време въпреки, че на всички им стана ясно, че решението за изгонването на руските дипломати е на Кирил Петков, шефът на ДАНС продължава да лъже. От трибуната на парламента той е излъгал, че на 9 юни са взели решение въз основа на доклади на ДАНС, а на практика на тази дата не е имало нито един доклад. Не са очаквали обаче, че нещата ще се развият по този начин, заключи той.

Източник: blitz.bg