Тошко Йорданов се присмя на премиера в оставка!

Тошко Йорданов и днес изригна по повод името и решенията на премиера в оставка. Депутатът от ИТН се присмя на Кирил Петков за цифрата от 70 руски дипломати, които заяви, че са работили против България и ще бъдат изгонени. Според други източници, до момента бройката на всички дипломати от Русия у нас била някъде над 40.

"Петков го знам аз. Сега сигурно обикаля из Слънчака и следи за руски туристи, които да включи в бройката за дипломатите си, че има да я запълва до 70. Смешно и жалко е това нещо. Знаем, че изобщо не става въпрос за подобна цифра, а и президентът положително не е знаел какво ще се случва в този казус", заяви Йорданов.

Той обясни още, че няма проблем, нито партията му има проблем с отстраняването на дипломати, каквито и да са те. Проблемът бил с едноличното взимане на решения от Петков и това било характерно за цялото му 6-месечно управление на поста.

"Не може да правиш нещо на своя си глава, а после да се умиваш ръцете и да се криеш удобно зад хората от Външно министерство. И той така направи, и Лена и тя така направи - ясно защо и поради каква причина. За такива важни и съдбовни дори за бъдещето ни решения обаче, трябват ясни и неопровержими доказателства, а не бързане", убеден е Тошко.