Тошко Йорданов обясни кога ще преговарят с ПП!

Дали са склонни да преговарят с ПП и да работят заедно за съставяне на кабинет - това попита Румен Радев на срещата с ИТН преди малко. Разбира се, отговор даде Тошко Йорданов, който бе твърд в позицията си, че партията му е готова на разговори с всеки, който мисли и работи за България. В това число и ПП, но с едно условие.

"Искаме Василев и Петков да се отдръпнат. Защото точно те и едно тяхно решение, което бе против националния ни интерес, стана повод да излезем от управлението и на практика ние да доведем до днешната кризисна ситуация и разпад на правителството. Ние искаме да няма избори и да може да се състави ново управление още сега, страната има нужда от него. Но и няма да скланяме глави пред лоши решения и мироглед за бъдещето", каза Йорданов.

Той обясни, че ИТН е готова да се коалира с досегашните си партньори, защото тезите и идеите им са много по-сходни, отколкото тези на ГЕРБ, на Възраждане, да не говорим пък за ДПС. Йорданов обясни също, че нямат претенции премиерът да бъде непременно от тяхната политическа сила, ако получат те мандата на президента.

"Никога сме нямали подобни щения и никога не сме се били у гърдите, че видите ли, ние сме върхът и черешката на всички торти. Не! Искаме и ще се доверим на лица с експертен опит и ум, от която и да било партия", декларира той.