Разпадът започна преди старта

Бившият служебен премиер Стефан Янев понесе изключително тежък удар и то от човек, от когото най-малко е очаквал.

Един от учредителите на партията му „Български възход“ – Ралица Симеонова обяви в социалната мрежа, че категорично отказва да е част от проект, който е обект на нездрави интереси. Освен това според нея той се пълни с „компрометирани личности“ и „странни партийни отломки“.

Тежък удар по Стефан Янев! Кой му го причини?

Припомняме, че Ралица Симеонова бе експерт „Сигурност и отбрана“ в президентските администрации на Росен Плевнелиев и Румен Радев. Тя стана началник на кабинета на Стефан Янев, докато заемаше поста служебен премиер. Поради тази причина Симеонова бе считана за негова дясна ръка.

Именно днес бе учредяването на партията на Стефан Янев. Сред по-известните лица в Инициативния комитет са Виолета Комитова, Пламен Моллов, Георги Самандов и Поли Карастоянова.

От написаното от Ралица Симеонова в профила й в социалната мрежа става ясно, че тя няма да участва в днешното учредяване на партията. Определя себе си като изключително открит и директен човек, на моменти дори и крайна в отстояването на принципите, които смята за правилни.

Тъй като обещала да не лъже и да не злоупотребява с доверието на хората, няма намерение да е част от този проект. Отново посочва, че основният му проблем, е кадровият. Тя е категорична, че към днешна дата този проблем е нерешим.

Не пропуска обаче да благодари на свестните хора, с които е работила досега. Въпреки това пожелава успех на проекта, както и да съумее да се изчисти от плявата, за да стане жизнен и да допринесе за доброто на страната.

Междувременно след като учреди партията си, Стефан Янев анонсира, че ще я регистрира в съда. Не скри намеренията си да участва в предсрочните парламентарни избори, ако има такива.

На въпроса дали работил с Кирил Петков, Янев бе категоричен, че представяйки българите в парламента, би бил длъжен да намери начин за комуникация с всички партии там. В този ред на мисли подчерта, че партията му не чертае „ровове“ и „червени линии.“

Източник: dir.bg