Загърбилата БСП Татяна Дончева определено не харесва Калфин, но за нейния политически проект ще бъде полезен

Татяна Дончева не успя да определи еднозначно оценката за Ивайло Калфин пред Ани Цолова. Интригата около новия политически проект замеси името му сред учредителите, наред с Първанов. Известната бивша „поразяваща уста“ на БСП не спести признанието, че никога не е имала "топли чувства" към Калфин. Дори, като човек не й е симпатичен. Не става и за президент, както показа провалът му на президентските избори.

[caption id="attachment_261939" align="alignleft" width="300"]tatiana-doncheva Татяна Дончева в студиото на НОВА ТВ[/caption]

Обаче е съвсем на място в ролята на евродепутат и е „най-добрият“ похвали го Татяна Дончева при гостуването си в студиото на НОВА ТВ, като поясни: „Той е специалист!“

Странните крайности в оценката, от „осанна“ до „разпни го“, не са нещо необичайно за Татяна Дончева през последната година. Тя разкри, че ще бори „задкулисието в политиката“ с новия си, отворен към всички, проект. Зад БСП, ДПС, Атака и Бареков стои олигархичен кръг и тези зависимости трябва да се прекъснат, това е приоритет на новата формация обяви Дончева. Необходима е реформа в политиката, в Конституцията, трябват нови лица и нов морал, и за каузата ще бъдат привлечени хора от ГЕРБ и Реформаторския блок.

По повод на "новите свежи сили" в БСП, бившата червена депутатка не без ирония подчерта, че със сигурност листата за евродепутати ще се води от Станишев и Георги Пирински, който отбеляза 30 години стаж в ЦК на БКП/БСП.  Обаче Калфин сигурно ще остане извън списъците, понеже Сергей не го харесва и го смята за свой конкурент, коментира тя. От думите на Татяна Дончева става ясно, че щом е неудобен за Сергей, Калфин ще бъде приет радушно от нея в новата партия.