Скандалният ексдепутат от „Има такъв народ” Танер Тюркоглу, изобличен от НАП като данъчен аферист, е станал съветник към парламентарната група на партията на Трифонов.

 

На последните избори Тюркоглу не успя да се  класира в Народното събрание, затова ще му

се наложи да предава „безценния” си опит по икономика на своите колеги. Добре че не е избрал да ги просвещава в дебрите на националната сигурност, понеже неведнъж, гордо изпъчен пред избирателите си в Кърджалийско, се е хвалел, че е разузнавач.

 

Танер Тюркоглу е с цели 3 български самоличности като същински Джеймс Бонд

В зависимост от това пред чии партийни фенове се е изправил, Тюркоглу е ту агент на турското разузнаване МИТ, ту на ДАНС. Колко истина има в думите му, не е ясно, но ексдепутатът на Слави като един съвременен Джеймс Бонд има цели три български самоличности, което поне по закон е невъзможно, освен ако не се намесят тайните служби, обясняват експерти по сигурността.

 

Освен Танер Тюркоглу, както е изписан в сайта на Народното събрание, съветникът на ИТН няма да се обиди, ако го наречете Танер Дурмуш или Тянко Насков. За да е завършена мистерията, с всяко от трите си имена човекът на Слави се води собственик на различни фирми. Като Тянко Насков през 2015 г. дори е избран за областен лидер за Кърджали на партия „Българска нова демокрация".

 

Тюркоглу-Дурмуш-Насков не успява да направи кариера при десните и се прехвърля в партията на Лютви Местан ДОСТ. След залеза на протурската формация, самообявилият се за разузнавач, акостира в редиците на „Има такъв народ”, която тъкмо е набрала популярност с идеята за „изчегъртване” на ГЕРБ. Направените солидни дарения го изстрелват на челно място в листите. Тюркоглу три пъти е избиран за депутат. Съпругата му Фахрие е назначена за партиен координатор в Джебел.

 

Като народен представител Тюркоглу така и не е запомнен с нищо от колегите си. Няма нито един внесен законопроект, изказване от трибуната или поне зададен въпрос към министри. Остава му едната гордост, че е сред най-богатите депутати. От декларацията му пред КП КОНПИ се разбра, че има 9 апартамента и къщи за милиони левове в Турция.

 

Докато Танер се подвизава в парламента, той и половинката му Фахрие са подхванати от НАП. Ревизии на фирмите им установяват, че са забравили да внесат в хазната десетки хиляди левове данъци. Стига се и до запор на тяхното имущество. Случаят така и не е обявяван публично след натиск от хората на Слави върху шефа на НАП Румен Спецов. Твърди се, че в ролята на защитник влиза лично зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов, за чието протеже се сочи Танер Тюркоглу.

 

Както вече стана ясно, щерката на тайния агент Танер и синът на Тошко регистрират в края на 2021 г. обща фирма „Рейвънхил Консулт”. Все пак депутатското семейство набързо внася дължимите суми в бюджета, а случаят е обявен за приключен, макар че за подобни действия законът предвижда и наказателна отговорност.

Източник: Уикенд, crimesbg.com