Доказателствата срещу лидера на Атака се железни, главният прокурор иска имунитета му до края на деня

Депутатският имунитет на Волен Сидеров може да му бъде отнет заради скандалното му поведение на летище "Варна". Главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска свалянето на имунитета на лидера на Атака. Очаква се това да се случи днес до края на деня, разкриха източници от Съдебната палата.

[caption id="attachment_262314" align="alignleft" width="300"]Имунитетът на Волен Сидеров може да бъде отнет Имунитетът на Волен Сидеров може да бъде отнет[/caption]

От прокуратурата са събрали неопровержими доказателства, че именно Сидеров е бил инициатор на скандала, а след това и на ударите срещу органите на реда. Почти всички от 22-мата свидетели, които са били разпитани до сега, са посочили националиста като човека, започнал разправията. Депутатите от Атака, за които има съмнения, че също са участвали в мелето, все още не са дали показания. Ако имунитетът на лидера им бъде свален, срещу него ще бъдат повдигнати две обвинения - в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на униформено лице.

Припомняме ви, че по време на полет от столицата до Варна, Сидеров и част от хората му от Атака се нахвърлиха с обиди върху Стефани Дюмортие - служителка във френското посолство в България. След кацането пък Сидеров ударил с юмрук и полицай. Документите по случая вече са в София, което опровергава твърдението на Атака, че целият инцидент бил едва ли не лъжа, предават от ПИК.