Националистът няма намерения да се откаже от имунитета си

Старшата стюардеса от скандалния полет София-Варна по време, на който е вилнял лидерът на „Атака” Волен Сидеров, даде показания по случая.

От нейния разказ става ясно, че полетът протичал нормално и вече били приключили с обслужването на пътниците и се снижавали за кацане, когато получили сигнал за повикване от салона. На местата 11 А и 11 С, седели две дами. Тази, която била до прозореца съобщила, че Волен Сидеров, ги притеснява сериозно с начина си на поведение.

[caption id="attachment_262266" align="alignleft" width="300"]Националистът няма намерения да се откаже от имунитета си Националистът няма намерения да се откаже от имунитета си[/caption]

От думите й става ясно, че националистът разпитвал дамата, седяща на място 11С (Стефани Дюмортиер) как се казва и откъде е. Сидеров стоял прав до двете дами, заявявайки, че в качеството си на депутат има право да иска госпожата (Стефани Дюмортиер) да му се представи, тъй като му изглеждала подозрителна поради факта, че отговорите й били уклончиви и на различни езици. Стюардесата помолила Сидеров да не създава излишно напрежение, но той настоял госпожата да покаже документите си за самоличност. Той дори призовал стюардесата да направи същото.

Националистът не приел обясненията на стюардесата, че щом въпросната госпожа е стигнала до борда на самолета е преминала през всички необходими проверки и не е в правомощията й да изиска документ за самоличност. За случая бил уведомен и капитанът на полета - А. Стефанов. Сидеров бил помолен да седне, предвид предстоящото кацане, но вместо да изпълни молбата, той се преместил на новото място, на което била настанена госпожата и продължил да настоява за документ за самоличност. Госпожа Дюмортиер представила документите си за самоличност заедно с бордната си карта на стюардесата, но в момента, в който й ги подавала, Сидеров ги грабнал и побягнал назад към салона, пише pik.bg.

Въпреки поредния скандал, в който се замеси, Сидеров е категоричен, че няма да се откаже от имунитета си и допълва, че не вижда основания да го направи, пише Блиц.