За момента две са имената, спрягани за служебен премиер на страната!

Гълъб Донев бе първото име, което се спрягаше за поста служебен премиер на страната при евентуално падане на кабинета на Петков. Кабинет, който в момента се държи наистина на косъм. Донев, както знаем, е бил състудент на президента и също така е заемал поста на социален министър в две правителства - това на Герджиков и това на Стефан Янев.

Днес обаче изтече информация за още един кандидат за поста, който далеч не е за подценяване. И това е Даниел Вълчев - бившият образователен министър, който е и преподавател в СУ по право. Вълчев се ползва с авторитет и уважение от мнозина, така че вариантът той да поеме едно сформирано от Радев правителство, е съвсем реален.

Въпреки това сме наясно, че Кирил Петков ще направи и невъзможното, за да спаси коалицията и кабинета като разчита на пълното съдействие на Корнелия Нинова. Днес се разбра и че партията на Нинова убедително качва своите проценти при нови избори, така че ГЕРБ не са единствените фаворити от проучванията на социолозите.

На политическия небосклон изгрява и партията на харесвания от немалък процент българи Стефан Янев, който даде категорична заявка за участие на четвъртите поред избори за 13 месеца у нас. Идната седмица ще бъде изпълнена с обрати и скандали, които вече са като "добър ден" в парламента ни.