Не само, че министрите не присъстваха в парламента по време на подаването на оставката на премиера Николай Денков, ами и той най-безцеремонно напусна залата, малко след като се опита да даде отчет за дейността на кабинета. Министър-председателят не каза и дума пред очакващите го с трепет журналисти, като използва алтернативен изход на пленарната зала. Освен всичко останало, така остана и дълбоко неясно каква ще е бъдещата му роля в управлението след прословутата ротация.

 

В последствие, едва след 14:00 ч. ПП-ДБ решиха да дадат брифинг. А на него изненадващо бе обявено, че най-важно за коалицията е да се изпълнява по конец написаното, сиреч споразумението за ротация, подписно между тях и ГЕРБ, което скрепи сегашния кабинет.

 

Именно цялата тази сага, стана повод за въпросите на журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева, която запита щом от “Промяната” спазват договорите, които подписват, да се очаква ли Денков да заеме поста си на образователен министър, както е разписано по програма и каква по-важна работа имат в Министерския съвет премиерът и министрите, че не са в Народното събрание да дадат анализ и отчет за управлението си през последните 9 месеца?

 

Кирил Петков даде интересен отговор, като заяви, “че имали по-важна работа и тя е в МС…”, но отказа да конкретизира каква.

 

"Дискусията за министрите ще остане да се обсъжда с колегите на масата на преговорите", допълни Петков в отговор на въпрос за външно министерство, секунди след което той и колегите му напуснаха зоната за брифинги на Народното събрание.

 

Как точно се разви тази случка, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu