Манифестът ще бъде разписан на 1 март

Един от акцентите в Манифеста на ПЕС, който ще бъде разписан от Мартин Шулц и лидера на социалистите Сергей Станишев, е да бъдат изравнени минималните заплати във всички страни-членки на Евросъюза.

Манифестът ще бъде разписан на 1 март в Рим, когато Шулц ще влезе официално в ролята си на единен кандидат на ПЕС за президент на Европейската комисия. Едно от основните послания е насочено именно към работещите бедни, чиито брой расте главоломно заради кризата обхванала целия Европейски съюз.

[caption id="attachment_262693" align="alignleft" width="300"]Манифестът ще бъде разписан на 1 март Манифестът ще бъде разписан на 1 март[/caption]

В ПЕС ще обсъдят и законови промени, които да гарантират европейски стандарт за минималната работна заплата.

Пред вестник „Стандарт”, Сергей Станишев обяви, че с Шулц планират да направят европейска обиколка в рамките на кампанията му на общ кандидат за шеф на ЕК. В графика на посещенията е включена и България. Той ще бъде оповестен веднага след приключването на конгреса в Рим. Станишев подчерта, че след червения конгрес, който ще се проведе на 8 февруари ще стане ясно дали той ще води листата за евровота.

За момента, той е с най-много номинации. Държи първенството от близо 70% от всички структури в страната. В началото на следващия месец ще бъде гласувана от Националния съвет, пише pik.bg.