Сергей Станишев и Мая Манолова се подготвят да влязат за пореден път в битката за властта, но този път като направят алтернатива на „Възраждане“. Такъв модел щяла да бъде „Български глас“, чието създаване вече бе обявено от нея.

Учредяването на новата формация ще се случи през декември. Тя ще „прибере“ под крилото си цял куп изпаднали от голямата политика бивши кадри на БСП с ярък проруски уклон. Такива са Татяна Дончева, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Михаил Миков и други доскоро второстепенни дейци на западащата столетница. 

Социолози посочват, че покрай създалата се драма с хартиените бюлетини, е много вероятно БСП да не успее да премине дори 4-те процента за влизане в НС на изборите, за които Румен Радев обяви, че ще бъдат през март. От това ще се възползват с пълна сила червените люспи. Към идеолозите на новото обединение се очаква да се присъедини и бившия лидер на БСП Сергей Станишев. Все пак в момента участието му е в сянка.

Прави впечатление, че докато Станишев се подвизаваше в Брюксел, начело на ПЕС, избягваше да коментира политическите събития у нас. От няколко седмици насам обаче той рязко промени поведението си, а това съвпада с отказа да се кандидатира за нов мандат. Запознати обаче твърдят, че не той се е отказал, а е бил деликатно пропъден заради проруските позиции за войната в Украйна на БСП, каквито останалите леви партии в ЕС нямат.

По всичко личи, че Манолова и Станишев са запретнали ръкави да създадат алтернатива на „Възраждане“. Припомняме, че тя дори се включи в създаването на комитета за защита на българския лев, който ще прави референдум за еврото. Председател на въпросния комитет е доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания на БАН.

Още на първата сбирка на антиевро комитета обаче започва люта разправия кой да води дружината евразийци. Разбира се Копейкин веднага се опита да овладее положението, но колегите му фенове на Путин, не искат да е в миманса.

Манолова не крие амбициите си да се превърне в най-яркият сателит на Кремъл в България и да измести Копейкин от сърцата на избирателите. От няколко дни тя вече събира подписи срещу износа на оръжия за Украйна и за преговори за мир. В този комитет са Анна Заркова, Нешка Робева, д-р Цветеслава Гълъбова и Леона Асланова.

Очевидно битката за щедрото спонсорство на Москва ще е много люта, а и Манолова, която от доста време е извън парламента ще драпа със зъби и нокти да се върне обратно. 
Големият въпрос обаче е на кого ще заложат Кремъл, предвид факта, че Костадинов се радва на добър рейтинг сред избирателите русофили. 

Освен това Мая Манолова оставя леко открехната врата и към гнилия Запад. Вторият й съпруг Ангел Найденов обикаля телевизиите в качеството си на бивш военен министър и защитава решението на НС да дадем оръжие на Украйна, която е жертва на руските нашественици. 

Какво пък, император Веспасиан го е казал още в началото на новата ера „Парите не миришат!“. Важно е Манолова и Станишев да не изпускат кокала.
Източник: Уикенд
 

Станишев и Мая Манолова правят алтернатива на „Възраждане“