Сричащият депутат Стефан Апостолов е син на несменяемия кмет на Симитли – Апостол Апостолов-Поли.

Те са поредните хора от властта, които ще добиват ток от слънчевите лъчи. Съпругата и синът на Апостолов – Мария и Стефан ще инсталират 185 панели във фотоволтаичен парк в града.

До момента депутатът от ГЕРБ не е имал интерес към бизнеса със зелена енергия. Заедно със зет си Николай Динков-Нинджата, съпруг на сестра му Полина, е държал фирма, занимаваща се с комплексни обекти в областта на „производството на енергия и хидротехническо строителство“.

Фирмата е регистрирана с капитал от 20 лева, като 6 от тях са внесени от Нинджата, 4 от Стефан, а останалите 10 са внесени от техен съдружник. Стефан Апостолов напуска фирмата, след като става народен представител. Всеизвестен факт е, че цялата кметска фамилия се къпе в пари. 

Преди време зетят и дъщерята на Апостол Апостолов спечелиха 7 млн. лв. от тотото. От 2017 г. пък Стефан Апостолов е неизменно депутат от редиците на ГЕРБ и на предстоящите избори ще се бори за пореден мандат.

Припомняме, че при една от редките му прояви от трибуната на НС, Стефан изчете на срички предварително написания текст – извадки от Закона за физическото възпитание и спорта. Иначе е завършил „Финанси“ в Благоевград и се подвизава като футболен съдия.
Бащата Поли също е запален по футбола и е бивш рефер.

Любопитен факт е, че Стефан Апостолов винаги е на последното 22-ро място в листата, но въпреки това разбива конкуренцията с рекорден брой номинации, поставящи го директно на второ място. В Симитли нямат никакви съмнения, че Стефан и сега ще стане депутат. 

От твърденията на баща му става ясно, че като народен представител Стефан получава месечно възнаграждение в размер на 1 200 лева, а останалите пари дарява за инвитро програми. 
Бащата Апостол Апостолов вече е пети мандат кмет на Симитли и се е превърнал в истински феодал. Странното е, че последните два мандата дори е нямал конкуренти за поста – безпрецедентен случай в страната и много странно поведение от страна на останалите политически партии, които очевидно нямат воля да му се противопоставят.  

Другият странен факт е, че се радва на подкрепата на всички, начело с ГЕРБ и БСП. От друга страна за толкова години, градоначалникът е минал през всички партии, които са били на власт. 
През далечната 2003 г., той се кандидатира за пръв път за кмет от „Партията на зелените“, основана от Апостолов и Христо Порточанов.
Пет години по-късно вече е жълт „царски“ управник на Симитли, с подкрепата на НДСВ. 
През 2013 г. за третия му мандат е червен кандидат от редиците на БСП. На следващите избори е от хората на Бареков.

Преди години, когато бе разкрито прословутото тефтерче на Филип Златанов, Апостолов бе отбелязан с бележката „Ап. Ап не е човек на ИФ“.
През 2016 г. кметът стана скандално известен с появилия се пикантен видеоклип от селско празненство в Черниче. В него солидно почерпеният вече покоен шеф на строителната фирма „Агромах“ –  Методи Бачев изрича редица вулгарности за него и Бойко Борисов.

Апостолов обаче изобщо не се притесни от обидните думи, а заяви категорично, че не се интересува от мъже. Допълни, че се интересува от жени и има извънбрачна дъщеря в Южна Африка и още две деца, с които много се гордее.
Източник: Уикенд

Сричащият депутат Стефан Апостолов завърта печеливш бизнес

Сричащият депутат Стефан Апостолов завърта печеливш бизнес - Снимка 2