Социалистите единодушно подписаха смъртната присъда на червения лидер Корнелия Нинова.

 

Няколко общински организации на партията обявиха, че свалят доверието си от нея.

 

Сред първите организации, свалили доверието си от червения лидер, бяха тези в Дряново и Трявна. Те не само са решили да я свалят от Изпълнителното бюро на партията, а и да свикат заседание на 50-я конгрес на БСП до края на настоящата година.

 

Преди броени дни към гореспоменатите две организации се е присъединила и тази в Харманли. Тя също е подкрепила свалянето на доверието от Корнелия Нинова до края на годината, а не както бе планирано преди това – на 11 февруари догодина.

 

Същите решения е взела и общинската организация в Кочериново. Това се е случило преди няколко дни – на 12 ноември.

Социалистите категорично се обявяват за спирането на разпада на левицата. Според тях той е в резултат на действията на настоящото ръководство.

 

Според харманлийските социалисти, оправданията имат за цел само да се запази по-дълго време ръководният пост в партията.

Анализът им обаче сочи недвусмислено, че партията столетница е ударила електоралното дъно. Те посочват като причина за това търсенето на „врага с партиен билет“.

 

До края на месеца предстоят още редица събрания на организациите на социалистите в цялата страна, на които ще бъдат взети съдбовни решения.

Източник: dir.bg