Кирил Петков размаха пръст и лист в кулоарите на парламента като доказателство как ПП са вдигнали плодовитостта на населението.

 

Преди дни от „промяната“ се похвалиха с рекордната раждаемост на фона на новината за катастрофален спад през 2023: за първи път от години по-малко от 50 хиляди бебета са се родили в България за цяла година. ПП бяха взети за подбив, че вероятно е взето предвид само че Лена Бориславова е родила.

 

„Понеже всеки се замерва с различни тези за истината, ние започваме да показваме данни. Това, между другото, може да го види и г-н Борисов - коефициентът на плодовитост, който измерва раждаемостта. По време на ГЕРБ тя е много ниска. ГЕРБ свършва да управлява и тя скача нагоре“, каза напълно сериозен съпредседателят на ПП.

 

„Не, защото се е случило нещо драматично, а защото има безплатни детски градини, защото хората видяха сигурност, защото доходите се качиха, защото МРЗ се качи много повече, отколкото по времето на ГЕРБ. Тази статистика показва, че ако се върнем в стария модел – да, демографската криза ще продължава да е проблем. Ако продължим с новия модел, където има и социална политика, и икономически растеж, и демографията ще бъде решена“, обяви лидерът на промяната.

 

Данните за плодовитостта бързо станаха хит в мрежата, където заваляха шеги и мемета с политика.

 

Какво още казаха от ПП-ДБ, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu