Коя ли ще е следващата жертва

След като вчера освободи от длъжност 25 от общо 28-те областни управители, служебният кабинет и днес продължава с чистката.

До този момент са „отсечени“ още две глави.

Единият от пометените от метлата на служебния кабинет е изпълнителният директор на НАП – Румен Спецов, а другият – директорът на Агенция „Митници“ – Павел Тонев.

Служебният кабинет продължава с чистката. Паднаха още две глави, ето кои са те!

От Министерски съвет посочват, че Румен Спецов е освободен заради съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за НАП.

Според официално представяната от Спецов информация от началото на годината са подавани разнопосочни данни по отношение на прогнозните и очаквани данъчни приходи за тази година. До края на месец март е подавана информация от НАП за очаквано значително неизпълнение на приходите спрямо разчетите за държавния бюджет на Р България.

Новият шеф на НАП е Борис Михайлов, който е възпитаник на УНСС. Той е роден през 1959 г. и има две магистратури по икономика и право.

Междувременно служебният министър на финансите Росица Велкова е освободила от длъжност шефът на Агенция „Митници“ Павел Тонев.

Неговото място заема Павел Геренски, който до момента е бил зам.-директор на агенцията.

Той е дългогодишен служител в системата и притежава задълбочени познания в областта на митническото и акцизно законодателство.

Източник: blitz.bg